top of page

Höst

Under september månad är det dags för skörd, årets höjdpunkt.

Innan skörd följer vi noga sockertillväxten i druvorna genom att mäta mustvikten/Oechsletalet/Oe med hjälp av en refraktormeter. Vi mäter Oe med jämna mellanrum för att plocka druvorna när Oe-värdet uppnått önskad nivå.

Vi handplockar, gallrar varsamt och pressar druvorna under två dagar. 

Släkt och vänner ansluter till skörden.

a3aa3f02-e8fd-4c81-9e1b-6b4c45ff96b2.JPG
IMG_5886.jpg
76b3f116-bb0e-4122-894d-1fc8143ecb8f.JPG
IMG_9220.JPG
IMG_6069.jpg
IMG_6082.jpg
C0D656DF-6CAC-4FE3-BCC9-1F1ED0183966.JPG
98f56458-84ef-427f-b71a-37f10fab78fc.JPG
IMG_6168.jpg

Varje vinframställnig är unik och vinmakningen måste anpassas därefter. Efter skörd vilar vingården och arbetet i vineriet startar. Det är ett hantverk som kräver en rad processer, noggrannhet och löpande analyser för att omvandla druvmusten till förstklassiga viner.

a9c20c51-77fb-4b5c-97d6-394360baa1c1.JPG
4f2ef7c4-9992-4cf9-996f-f0c5d4a9f569.JPG

Följ gärna oss på Instagram:

  • Instagram
bottom of page